20 matchen, 20 verschillende ploegen

MAANDAG, 30 JANUARI 2006, 12:13 - D.A.B.
Anderlecht-Online No Image Found

Franky Vercauteren staat met zijn rug tegen de muur. Pär Zetterberg, toekomstig sportief directeur bij Anderlecht, neemt het op voor zijn trainer. "Dit is niet de fout van Vercauteren", zegt Zetterberg.


"Iedereen is verantwoordelijk. Het is niet normaal dat GBA meer wil had om te winnen. Als je voetballend het verschil niet kunt maken, dan moet het op karakter. Maar dat kunnen we al evenmin. De schrik zit in de ploeg. De spelers stellen zich te veel vragen wanneer ze het veld opstappen. Dat heeft niets met Vercauteren te maken", zegt de Zweed.

"En zeker niet met de tactiek van Vercauteren. Hij stelt geen grote eisen, alleen worden z'n instructies niet opgevolgd. Zo vraagt hij om zo hoog mogelijk te spelen. En wat stel je vast: we kruipen achteruit en spelen voor onze rechthoek. Dan wordt het moeilijk om defensief en offensief een blok te vormen."

"Het voetbalplezier moet terugkomen. Ik zie op training scherpe spelers en er wordt veel gelachen. Maar tijdens een match merk je daar niks van. Er is een enorm verschil. De druk stijgt, we gaan een heel moeilijke week tegemoet."

Ondertussen zoeken de kranten verschillende oorzaken voor de mindere prestaties in Anderlecht. Ze kwamen tot dezelfde conclusie als het webteam van deze site eerder deze week: Vercauteren stelde in 20 speeldagen nog geen twee keer dezelfde ploeg op. In zijn zoektocht naar een succesvolle formatie bracht de coach al 26 spelers in de ploeg. Ook de afwisseling in het spelsyteem (4-4-2, 3-5-2, 4-3-3) bracht geen zoden aan de dijk.




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.