Uitbreiding stadion: 50 miljoen euro

DONDERDAG, 26 JANUARI 2006, 00:08 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Een nieuw Anderlechtstadion is niet meer aan de orde. Paars-wit gaat voluit voor de uitbreiding van het Constant Vanden Stockstadion met een derde ring die 15.000 extra zitplaatsen zou opleveren.


"We kunnen niet blijven wachten", aldus voorzitter Roger Vanden Stock. "Jaar na jaar verliezen we terrein op de Europese top. Er moet dus gehandeld worden. We moeten naar een capaciteit van 35.000 à 40.000 man."

Wanneer de werken van start gaan, staat nog niet vast. Eerst moet een architectenbureau onderzoeken of de huidige constructie een derde ring kan dragen. En dan moet de gemeente nog een bouwvergunning afleveren. Bij Anderlecht wordt 2009 voorzichtig naar voor geschoven als aanvangsdatum. Binnen de club werd een commissie opgericht om het plan te bestuderen en de ontwikkelingen op te volgen. Volgens een eerste raming zal de verbouwing ruim 50 miljoen euro kosten.




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.