Anderlecht glijdt af naar dieptepunt

DINSDAG, 24 JANUARI 2006, 11:34 - D.A.B.
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht kon tegen Cercle een crisis nog net vermijden. "Maar als we vrijdag tegen GBA verliezen, is het wel crisis Op Anderlecht telt maar één plaats: de eerste", zegt Van Holsbeeck.


"Voor het seizoen waren we de grote titelkandidaat. Halfweg blijkt dat we de verwachtingen niet hebben ingelost. Automatisch weerklinkt dan kritiek op iedereen: spelers, trainers, bestuur. Thuis tegen Cercle móet je winnen. Ik reken nu op een revanche vrijdag tegen GBA. Want anders dreigt de crisis. Nu gelden geen excuses meer."

Franky Vercauteren ligt in de pers en bij de fans zwaar onder vuur in de pers wegens zijn controversiële tactische plannetjes, die al wel eens durven mislukken. Ook bepaalde spelers uiten hun onvrede.

Door zijn te ver doorgedreven rotatie zitten er geen automatismen in de ploeg. De spelers zijn niet op elkaar in gespeeld door de voortdurend wijzigende tactiek en moeten zich telkens aanpassen, wat zich wreekt op het spel en de resultaten.

De trainer is de kritiek nu beu en reageert: "Die is onterecht en daar zal ik het altijd moeilijk mee hebben. Maar ik hoef me niet te verantwoorden."

"Als ik Kompany in het midden opstel, vragen ze waarom hij niet in de verdediging speelde. En omgekeerd. En als ik Frutos opstel, begrijpt niemand waarom Pujol niet speelde. En ook omgekeerd. Ze willen dat ik 14 man opstel zeker? Kritiek geven na een wedstrijd is makkelijk. Sommige journalisten spelen het spel niet correct en creëren problemen waar er geen zijn. En dat gaan ze dan herhalen", zegt de coach.




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.