Gouden Schoen: Wilhelmsson of Conceiçao?

WOENSDAG, 18 JANUARI 2006, 10:03 - D.A.B.
Anderlecht-Online No Image Found

Vanavond wordt de Gouden Schoen uitgereikt. Wilhelmsson is de topfavoriet, maar ook Conceiçao maakt kans. "Laat het me nog eens uitleggen: Ik vind Conceiçao een heel goeie voetballer, maar hij gedraagt zich raar", zet Chippen aan.


"Ik vind dat je je moet ontspannen op een veld. Als ik hem was, zou ik voetballen met een glimlach. Die zie ik niet", vervolgt hij.

Maar daar draait het vanavond niet om. De Gouden Schoen wordt uitgereikt aan de beste voetballer en niet aan diegene met het beste karakter. Zo legt ook scheidsrechter Johny Ver Eecke het uit. Wilhelmsson beaamt: "Inderdaad, uiteindelijk gaat het om voetbal..."

Vincent Kompany hoopt dat z'n teammaat Wilhelmsson de trofee wint. "Voor mijzelf hoeft het niet zo nodig. Ik won vorig jaar. Mijn grootste handicap is dat ik in de terugronde twee maanden heb gemist door mijn rugblessure", zegt hij. Hierdoor zijn zijn kansen op winst dus eerder beperkt.

"Conceiçao en Wilhelmsson zullen heel dicht bij elkaar eindigen. De Portugees heeft het Belgische voetbal heel wat bijgebracht. Zijn karakter? Tja, daar wordt veel over geschreven. Maar dat telt vanavond absoluuut niet", besluit ook Kompany.




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.