Zwak Anderlecht verliest van Standard

WOENSDAG, 14 DECEMBER 2005, 22:38 - Michaël

Weer heeft Anderlecht gefaald in een topper. Deze keer was het Standard Luik die Anderlecht een nederlaag aansmeerde. 2-0 werd het, en zo is de mogelijke voorsprong van 6 punten verloren gegaan.

Standard was duidelijk beter in de eerste helft van de wedstrijd. Ze creëerden 3 grote kansen: de eerste kwam van Moreira die in eerste instantie miste, maar de 2e keer was het raar: 1-0. Een shot van Léonard belandde op de paal.

Anderlecht kon de balans terug in evenwicht brengen en er kwamen enkele kansen voor paars-wot, maar de kans van Vanden Borre belandde op de paal.

In de 2e helft probeerde Anderlecht het tij te keren maar de verdediging van Standard deed haar werk. De beste kans kwam van Tihinen en daarna ook nog één van Goor.

Standard speelde op de counter en creëerde 5 grote kansen maar ze werden alle 5 onbenut gelaten. Echter, dankzij Kompant kwam Standard op een 2-0 voorsprong en was de wedstrijd gespeeld.

Met nog 25 minuten te spelen kon Anderlecht nog terugkomen maar dat deed het niet. Zo bleef de stand op 2-0 staan en staat Standard terug op de eerste plaats.

Doelpunten: 15' Moreira 1-0, 60' Juhasz 2-0 (own)

Standard: Runje, Léonard, Beda, Onyewu, Deflandre, Rapaic (85' Niculae), Negouai, Geraerts, Moreira (93' Wamberto), Conceiçao, Tchité

Anderlecht: Proto, Zewlakow, Tihinen, Kompany, Juhasz (61' De Man), Vanden Borre, Goor, Zetterberg, Wilhelmsson, Iachtchouk (75' Jestrovic), Mpenza