"Een gelijkspel zou goed zijn"

WOENSDAG, 14 DECEMBER 2005, 11:53 - Catootje
Anderlecht-Online No Image Found

Vanavond vindt de topper tussen Anderlecht en Standard plaats. Bij winst kan Anderlecht 6 punten uitlopen en dus voor een kloof tussen de 2 titelkandidaten zorgen.


"Een gelijkspel zou in de huidige omstandigheden geen slechte uitslag zijn", aldus coach Franky Vercauteren.

Maar toch moeten we voor de winst gaan. In dat geval slaan we Standard zes punten terug. Het zou onverhoopt zijn als we met die voorsprong de winter konden ingaan. Standard heeft in een paar vroegere wedstrijden het geluk van de leider gekend, zoals dat ons te beurt is gevallen tegen Zulte-Waregem."

"De voorbije weken lijkt dat geluk hen in de steek te laten. De Rouches zullen met veel honger aan de match beginnen, wees maar zeker. Ik verwacht absoluut geen aangeslagen ploeg."

Hulptrainer bij Standard Stéphane Demol weet dat Anderlecht een licht mentaal voordeel heeft. Maar toch maakt hij zich niet al te veel zorgen.

"Ik weet uit eigen ervaring dat een match op Standard niet de lievelingswedstrijd is van Anderlecht."

Het zou vanavond wel eens een zeer spannende wedstrijd kunnen worden aangezien Anderlecht in een winning mood zit en Standard nog iets te bewijzen heeft.




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.