Anderlecht wint 'topper' van Zulte-Waregem

ZATERDAG, 10 DECEMBER 2005, 20:07 - Michaël

Dankzij een goal van Wilhelmsson op 4 minuten van het einde heeft Anderlecht de 'topper' tegen Zulte-Waregem gewonnen. Het kwam wel op achterstand in de eerste helft maar Kompany maakte de gelijkmaker.

Het had niet veel gescheeld of de wedstrijd Zulte-Waregem - Anderlecht was op 1-1 geëindigd. Het was Anderlecht dat in het begin van de match Zulte achteruit drukte maar halfweg de eerte helft kwam de thuisploeg opzetten en kwamen er kansen. Zo kwam Zulte op voorsprong via Sergeant en leek het er op dat Anderlecht de wedstrijd ging verliezen. Maar Anderlecht vocht terug en Kompany kon de gelijkmaker scoren, zijn 2e van dit seizoen.

De 2e helft werd afwisselend door beide ploegen gedomineerd maar het was Anderlecht dat kon scoren. Wilhemsoon bracht paars-wit 4 minuten voor het einde op een 1-2 voorsprong. Zulte kwam in de slotminuut dichtbij de 2-2 maar het kwam er gelukkig niet van.

Doelpunten: 20' Sergeant 1-0, 30' Kompany 1-1, 86' Wilhelmsson 1-2

Zulte-Waregem: Sengier, Minne, Van Nieuwenhuyze, Matthys (90' Tankary), Sergeant, Verschuere (76' Dupré), De Brul, Meert,D'Haemers, Salou, Dindeleux
Anderlecht: Proto, Deschacht, Vanden Borre (67' Delorge), Tihinen, Zewlakow, Kompany, Juhasz, Baseggio, Zetterberg (89' De Man) , Wilhelmsson, Iachtchouk

Geel: 42' Deschacht