Vanderhaeghe mag nog 1 jaar blijven

DONDERDAG, 8 DECEMBER 2005, 12:25 - Maarten
Anderlecht-Online No Image Found

Onlangs maakte het bestuur bekend dat Yves Vanderhaeghe mag vertrekken als hij wil. De middenvelder kan nog voor 1 jaar bijtekenen om met zijn ervaring de jongeren bij te staan.


Het veredelde B-elftal van Anderlecht heeft indruk gemaakt, ook bij het bestuur. Cheik Tioté (19) liet zijn talent zien en dat betekent een concurrent meer voor Yves Vanderhaeghe(35).

Vanderhaeghes contract loopt eind dit seizoen af. "Yves heeft zijn waarde in het verleden bewezen, maar we zijn bezig met de toekomst", zegt Herman Van Holsbeeck.

"We gaan met hem een evaluatie maken in februari. We geven een contract van een jaar aan één oudere speler die de jongeren bijstaat. Maar als Yves zelf alles wil spelen, dan wordt het moeilijk."

De boodschap van de Anderlecht-top is duidelijk. De bal ligt in het kamp van Yves Vanderhaeghe.

Maar die is niet van plan om zijn plaats zomaar af te geven. "Zoals ik me nu voel, kan ik zeker nog twee à drie jaar op dit niveau spelen", zegt Vanderhaeghe.

"De laatste weken was Anderlecht geen team en ik ben daarvan het slachtoffer geworden. Vorig jaar was ik nochtans de redder en mijn seizoensbegin was niet slecht."

"Ik zou het fantastisch vinden om hier te blijven. Maar dan zoals Pär Zetterberg. Hij heeft veel meer sociaal contact op de club. Dat is belangrijk."




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.