Anderlecht vertrekt naar Betis

MAANDAG, 5 DECEMBER 2005, 18:44 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Vanavond zijn de spelers en het bestuur van Anderlecht vertrokken richting Betis. Anderlecht zal er morgen zijn laatste en misschien wel eerreddende wedstrijd in de Champions League gaan afwerken tegen Real Betis.



Serhat Akin (liesverrekking) en Mark De Man (enkelblessure) bleven in Brussel, net als de geschorste Nenad Jestrovic. Ondanks zijn goede invalbeurt tegen Chelsea behoort Fabrice Ehret niet tot de kern.

Voorzitter Vanden Stock hoopt dat Anderlecht eindelijk eens een degelijke prestatie zal neerzetten in de CL en daarmee ook de eer redden van de Brusselse club. "Tot nu toe waren de tegenstrevers te sterk. Vooral Chelsea en Liverpool waren een maatje te groot voor Anderlecht. De enige match waar we iets konden rapen, was thuis tegen Betis. Ik hoop nog altijd dat we scoren in de Champions League. We moeten in Sevilla punten pakken voor de toekomst", vertelde hij op Sporza tv.

Ook de trainer rekent op zijn ploeg."We zijn hier niet om de toerist uit te hangen", zegt de coach. "We willen onze naam niet zomaar te grabbel gooien en zullen er alles aan doen om hier punten te pakken. We beginnen aan de match zoals aan alle andere matchen: spelen om te winnen."

Namen gaf hij nog niet vrij maar hij is ervan overtuigd dat het even goed moet lukken met 11 andere spelers. Verder vermeldde Franky ook nog dat hij de laatste weken zeer tevreden is over de prestaties van Baseggio. "Walter heeft de laatste weken positief gereageerd op training en goed gespeeldmet de reserven", zegt Vercauteren. "Maar als ik hem dinsdag opstel, doe ik dat niet om hem in het uitstalraam te zetten, maar omdat ik in hem geloof."De middenvelder zou maar al te graag in de basis staan maar die beslissing moet hij overlaten aan de trainer zegt hij zelf.

Anderlecht: Proto, Juhasz, Kompany, Tihinen, Deschacht, Vanden Borre, Vanderhaeghe, Zetterberg, Goor, Mpenza, Wilhelmsson, Zitka, Zewlakow, Delorge, Tioté, Baseggio, Lovre, Mitu, Iachtchouk, Pujol.


Betis: (vermoedelijk) Doblas, Varela, Juanito, Rivas, Oscar Lopez, Arzu, Assunçao, Rivera, Joaquin, Edu, Xisco



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.