Reactie van het Anderlechtbestuur

ZATERDAG, 12 NOVEMBER 2005, 12:07 - Catootje
Anderlecht-Online No Image Found

Voor de match was Vercauteren er al niet gerust in. Op het tactische bord had hij in koeien van letters geschreven: ,,Let op! Denderleeuw en Ingelmunster!''.


Verwijzend naar de 2 ploegen die Anderlecht in het verleden al uit de beker gewipt hadden. Na de wedstrijd was Vercauteren duidelijk.

,,Wat ik vanavond gezien heb, heeft me in zekere zin gerust gesteld. In negatieve zin dan. Ik heb de bevestiging gekregen van een aantal vermoedens. Namen noem ik niet. In het algemeen zeg ik alleen dat zij die vanavond een kans hebben gekregen waar sommigen al lang op hadden gewacht, ze niet gegrepen hebben. We schoten op elk vlak te kort. Sinds ik trainer en hulptrainer van Anderlecht ben, zag ik nooit zo'n wanprestatie als deze. Een aantal jongens hebben hun krediet nu definitief opgebruikt. Maar goed, gedane zaken nemen geen keer. Meer dan ooit moeten we nu alles op alles zetten voor de titel. En ik zal mijn conclusies trekken uit deze prestatie.''

Ook manager Van Holsbeeck sprak zeer duidelijke taal na de uitschakeling van zijn ploeg.

,,Dit kan niet langer door de beugel'', zei hij. ,,Waar zaten de pseudo-vedetten die aanhoudend jammeren en janken omdat ze niet in de ploeg staan? Een grote bek naast het veld, maar als we ze de kans geven om hun te bewijzen, vallen ze genadeloos door de mand. Wel, we zullen hun prestatie van vanavond in eer en geweten analyseren. En daar onze conclusies uit trekken. Dit is het ideale moment om onze kern af te slanken. Anderlecht kreeg vanavond een les in gedrevenheid en enthousiasme tegen spelers die wellicht maar een honderdste verdienen van onze vedetten . En dan heb ik het niet over Tioté, want hij was het enige lichtpunt van de avond.''




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.