Onyewu mist Anderlecht

DONDERDAG, 10 NOVEMBER 2005, 22:07 - smette
Anderlecht-Online No Image Found

Standard-verdediger Oguchi Onyewu krijgt geen strafvermindering voor zijn rode kaart tegen Germinal Beerschot. De Amerikaan mist daardoor de topmatch tegen Anderlecht.


Oguchi Onyewu blijft twee speeldagen geschorst voor zijn rode kaart tegen Germinal Beerschot. De verdediger van Standard heeft donderdag bot gevangen voor het beroepscomité van de bond.

Onyewu plantte in de competitiewedstrijd op het Kiel zijn voetbalschoen in het lijf van Dickson. Scheidsrechter Johny Ver Eecke stuurde Onyewu met rood naar de kleedkamers.

Met videobeelden probeerde hij het comité te overtuigen om zijn straf te verlichten, maar dat haalde niets uit. De schorsing van Onyewu gaat maandag in, zodat hij de match op Brussels en de topper tegen Anderlecht mist.

Onyewu heeft dit seizoen al twee rode kaarten achter zijn naam staan. Ook tegen Racing Genk moest hij het veld verlaten. Toen trapte hij Tom Soetaers na.

Daarvoor vorderde de bond een schorsing van twee speeldagen en een boete van 200 euro. Tegen die straf kan Onyewu nog in beroep gaan.




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.