Jestrovic: "Nielsen is een degoutante ref"

DONDERDAG, 3 NOVEMBER 2005, 10:41 - D.A.B.
Anderlecht-Online No Image Found

Toen bij 2-0 in Liverpool-Anderlecht de Deense ref Kim Milton Nielsen de pas ingevallen Nenad Jestrovic uitsloot, verdween het laatste beetje hoop bij paars-wit. Maar wat gebeurde er nu? Jestrovic gaf een meer uitgebreide reactie.


"Ik zei "fuck you man" tegen Sissoko nadat hij me een duw gegeven had en me "hoerenjong" genoemd had. Sissoko deed dat in het Frans, maar dat verstond die Deen niet. En dan nog, als iedereen die "fuck you" zegt, uitgesloten wordt, dan moet er elke wedstrijd wel tien keer een rode kaart getrokken worden."

"Het is degoutant hoe hij ons behandelde. Ik hoop echt dat ik die man nooit meer tegenkom", besloot Jestrovic.

Scheidsrechter Kim Milton Nielsen heeft niet veel uitleg gegeven bij het rood voor Jestrovic: "Hij kreeg rood voor een racistische uitspraak", zei hij.

Na de match ging Jestrovic nog verhaal halen bij Nielsen."Excuses aanbieden? Geen haar op mijn hoofd dat daaraan denkt. Hij zei me dat je "fuck you" zeker niet tegen een gekleurde speler mag zeggen, maar wat heeft dat met racisme te maken?", vraagt hij zich af.

"Ik heb hem gezegd dat hij België al genoeg aangedaan heeft: de rode kaarten in Spanje en de penalty die hij tegen ons floot, 2 jaar geleden in München."




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.