Van Holsbeeck: "Transfers volstaan niet voor CL"

WOENSDAG, 2 NOVEMBER 2005, 21:49 - smette
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck beseft dat Anderlecht voorlopig een maatje te klein is voor de Champions League. "We moeten nederig zijn en durven toe te geven dat de CL voorlopig te hoog gegrepen is."


"We zijn alweer ontgoocheld." Zo vatte Anderlecht-manager Van Holsbeeck zijn gevoelens samen.

"Als we een objectieve analyse maken, stellen we vast dat Anderlecht top is in België, maar in Europa tekort komt."

"De Uefacup is misschien op maat van Anderlecht, maar voor de Champions League volstaan onze transfers niet."

"We moeten nederig zijn en durven toegeven dat als Anderlecht uitkomt tegen Engelse, Duitse, Spaanse of Italiaanse ploegen, dat voorlopig te hoog is gegrepen."

"Maar daar werken we aan. Transfers als die van Juhasz en Frutos moeten van Anderlecht in de toekomst een team maken dat opnieuw kan meestrijden voor de derde plaats in de Champions League."

Herman Van Holsbeeck is helemaal niet opgezet met de houding van spits Nenad Jestrovic, die tegen een rode kaart aanliep in Liverpool.

Jestrovic schold Liverpool-middenvelder Mohamed Sissoko uit en dat was scheidsrechter Kim Milton Nielsen niet ontgaan.

"We keuren de houding van Jestrovic af. Er zullen zeker sancties volgen, maar we gaan die niet naar de buitenwereld communiceren."

"De laatste weken is er te veel aan het gebeuren rond hem. Eerst was er de lusteloze opwarming tegen Club Brugge, dan een overbodige gele kaart in diezelfde wedstrijd en nu dus rood in Liverpool."

Anderlecht wil Jestrovic graag laten gaan in januari. "Met Frutos hebben we een nieuwe spits. We proberen Nenad op een deftige manier uitgeleide te doen", besluit Van Holsbeeck.




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.