Kim Milton Nielsen - België 4-0

WOENSDAG, 2 NOVEMBER 2005, 10:17 - MANI
Anderlecht-Online No Image Found

Het is niet de eerste keer dat een Belgische ploeg problemen heeft met Kim Milton Nielsen. Al viermaal kwamen onze landgenoten met de Deense ref in aanvaring. Een overzicht.


24/03/2001 Schotland - België 2-2

Eric Deflandre pakt een rode kaart voor een handspel op de doellijn.

10/12/2003 München - Anderlecht 1-0

Mits een gelijkspel of winst stoot Anderlecht door naar de 2de ronde van de Champions League. De winning goal van München komt er echter op een makkelijke manier. München krijgen een licht gefloten strafschop voor een duwfoutje van Michal Zewlakow op Claudio Pizarro. Anderlecht haalde door deze nederlaag zelfs de UEFA Cup niet meer.

09/10/2004 Spanje - België

Eric Deflandre wordt uitgesloten wegens een "Fuck you" aan het adres van Kim Milton Nielsen. Bart Goor moet vroegtijdig naar de kleedkamer wegens spuwen naar zijn Spaanse opponent Xavi.

01/11/2005 Liverpool - Anderlecht

Nenad Jestrovic krijgt rood na "Fuck you" te hebben geroepen naar Liverpool-middenvelder Mohamed Sissoko. Deze zou eerder in de match en in de heenwedstrijd RSCA - Liverpool Jestrovic al hebben uitgemaakt voor "Fils de pute".

In diezelfde wedstrijd kon Nielsen ook een strafschop fluiten na een fout op Serhat Akin, maar de ref liet doorspelen.Verder ging Mbo Mpenza in de 2de helft door de defensie van Liverpool, maar hij wordt nog net voor het strafschopgebied gehaakt door een Liverpoolse verdediger. Ook hier laat ref Nielsen gewoon doorspelen. Terwijl er wel degelijk sprake was van een (hevige) fout.Ook de lijnrechters deden hun werk alles behalve goed: Wilhelmsson stond in de eerste helft alleen voor doelman Reina, maar wordt onterecht afgevlagd voor buitenspel. Het doelpunt van Cissé in de tweede helft was wel buitenspel, maar dat heeft diezelfde lijnrechter dan weer niet gezien.




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.