Liverpool - Anderlecht 3-0

DINSDAG, 1 NOVEMBER 2005, 22:48 - MANI

Anderlecht heeft voor de elfde keer op rij verloren in de Champions League. Paars-wit ging kansloos onderuit bij Liverpool. Het blijft dus ook na vier speeldagen puntenloos in de CL.

Anderlecht speelde in het begin van de wedstrijd goed mee. Juhasz en De Man hielden de Liverpool-spitsen goed in de greep. Geleidelijk aan nam de thuisploeg wel de wedstrijd in handen. Crouch duwde de voorzet van Gerrard maar net naast. Dat was de aanzet voor nog meer gevaar van Liverpool. Proto behoedde Anderlecht op een poging van Morientes van een achterstand. Maar het was slechts uitstel want kort daarna had Proto geen verhaalt tegen het schot van Morientes.

In de tweede helft was Liverpool heer en meester. Anderlecht kwam niet aan het Liverpool-doel en het doelpunt van Luis Garcia was dan ook geen verrasing. Hij kopte de bal schitterend en onhoudbaar binnen. Liverpool bleef ook daarna volop op zoek gaan naar meer doelpunten. De bezoekers konden het spel enkel ondergaan.

Trainer Frankie Vercauteren gooide Jestrovic in de strijd, maar die stond slechts vijf minuten op het veld of hij mocht al gaan douchen. De Serviër riep "Fuck you" naar Sissoko en kreeg onmiddellijk rood van scheidsrechter Kim Milton Nielsen, die er vlakbij stond. Op het einde maakte Cissé er (in buitenspelpositie) nog 3-0 van. Voor Anderlecht wordt het alweer een lange terugreis zonder punten.

Goals: 34' Morientes 1-0, 61' Garcia 2-0, 89' Cissé 3-0

Opstelling Liverpool: Reina, Finnan, Carragher, Hyypia, Xabi Alonso, Riise, Gerrard (79' Kewell), Luis Garcia, Sissoko, Crouch (72' Cissé), Morientes (52' Zenden)

Opstelling Anderlecht: Proto, Zewlakow, Tihinen, Juhasz, De Man, Vanderhaeghe (70' Pujol), Goor, Zetterberg, Wilhelmsson, Mpenza (82' Baseggio), Serhat (70' Jestrovic)

Rode kaarten: 75' Jestrovic (A)

Scheidsrechter: Kim Milton Nielsen