Anderlecht speelt 2-2 gelijk tegen Brugge

ZONDAG, 23 OKTOBER 2005, 19:56 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht begon vinnig aan de partij. Het zette Brugge vast en de verdedigers van Club hadden het moeilijk. Dat leidde tot vier gele kaarten voor de bezoekers. Maar tot grote kansen kwamen Mpenza en co in de aanvangsfase niet.

In de loop van de eerste helft nam Club het spel meer en meer in handen. Het gaf de thuisploeg de bal maar was gevaarlijk op de counter. Vooral Verheyen teisterde de linkerflank. Maar Balaban en Dufer lieten de kansen liggen en dat brak Club zuur op. Na een knappe pas van Zetterberg was het Serhat Akin die met een knappe treffer de nul van het bord veegde.

Spektakel in het begin van de tweede helft. Vermant maakte gelijk maar Akin scoorde snel zijn tweede van de avond. Even leek Brugge aangeslagen maar dan was daar Gert Verheyen, die de bordjes opnieuw in evenwicht hing.

Nadien nam Anderlecht de partij toch weer in handen. Wilhelmsson bleef gevaarlijk maar Mpenza miste de kans om zijn ploeg de winst te schenken. In slotfase werd de derde treffer van Akin onterecht afgekeurd. En dus eindigde de partij op een billijk gelijkspel.

Anderlecht: Proto, Traoré, De Man, Vanden Borre, Deschacht, Zetterberg, Vanderhaeghe, Wilhelmsson, Goor, Mpenza Serhat
Brugge: Butina, Clement, Spilar, Vanaudenaerde, De Cock, Englebert, Vermant, Leko, Verheyen, Dufer, Balaban

Gele kaarten: Englebert (5'), De Cock (6'), Clement (16'), Spilar (25'), Dufer (71'), Jestrovic (90')

Vervangingen: Yulu-Matondo vervangt Gert Verheyen, 78' Zewlakow vervangt Goor, 78' Roelandts vervangt Dufer, 85' Jestrovic vervangt Akin, 87' Portillo vervangt Balaban
Scheidsrechter: De Bleeckereanderlecht-online forum