Anderlecht en Club houden het op een gelijkspel

ZONDAG, 5 OKTOBER 2003, 22:17 - Michaël

De topper tussen Anderlecht en Club is op een gelijkspel geëindigd. Anderlecht heerste in de eerste helft, Club deed hetzelfde na de pauze. De topper gaf niet wat er werd van verwacht.

In de eerste helft startte Club Brugge hevig. De eerste minuten was blauw-zwart heer en meester. Gvozdenovic was tot twee keer toe gevaarlijk. Op het kwartier kregen zowel Baseggio als Aruna een schietkans. Van dan af was het bijna allemaal Anderlecht wat de klok sloeg, al schoot Ceh nog even een bal op de buitenkant van de paal. Aruna en Hendrikx kwakkelden door bij een mogelijkheid voor elkaars voeten te lopen.

Aruna kreeg nog een kans maar maakte niet af. kort daarna, op het halfuur, liep Mornar op links langs de lijn. Hij plaatste naar achter richting Seol die naar doel schoot. Aruna devieerde heel lichtjes: 1-0. Ook Mornar kreeg nog een kans in de eerste helft en Simons mocht vlak voor rusten blij zijn dat het bij een gele kaart bleef toen hij Mornar foutief stuitte.

De tweede helft toonde een totaal ander Club. Na 3 minuten kreeg Baseggio wel een goede kans, gevolgd door een dubbele mogelijkheid voor Aruna en Hendrikx. maar van toen af aan kwam er organisatie, geestdrift en controle in het spel van Club. Ceh miste op een haar na de gelijkmaker. We waren een uur ver. Direct daarna moest Anderlecht-doelman Zitka twee keer tussenbeide komen om Ceh van een goal te houden.

Tien minuten voor tijd kwam Zetterberg, ingevallen voor Mornar, ten val in het strafschopgebied, maar geen strafschop oordeelde de scheidsrechter. Twee minuten later was de organisatie in de paarswitte verdediging niet helemaal zoals het hoort, Mendoza kwam net buiten het strafschopgebied in balbezit en schoof het leder langs Zitka binnen: 1-1, al bij al een koude douche voor Anderlecht.

Het bleef bij een gelijkspel en dat is objectief gezien een terechte uitslag. Anderlecht toonde bedrevenheid en frivoliteit in de eerste helft maar was in de tweede helft maar een schim van even ervoor. Club zette toen zijn klauwen op de partij en maakte gelijk. Het verschil tussen de aartsrivalen blijft 7 punten, de competitie is gered van een té vroege dood.

Uitslag: 1 - 1

Doelpunten:
30' Aruna Dindane (Anderlecht)
82' Andrés Mendoza (Club Brugge)

Opstelling (Anderlecht):
Daniel Zítka; Michal Zewlakow; Vincent Kompany; Olivier Deschacht; Glen de Boeck; Marc Hendrikx; Besnik Hasi; Walter Baseggio; Seol Ki-Hyeon; Ivica Mornar; Aruna Dindane;

Opstelling (Club Brugge):
Dany Verlinden; Peter van der Heyden; David Rozehnal; Olivier de Cock; Philippe Clement; Timmy Simons; Nastja Ceh; Ivan Gvozdenovic; Gert Verheyen; Bengt Sæternes; Andrés Mendoza;

Rode kaarten:
niemand

Gele kaarten:
43' Timmy Simons (Club Brugge)
84' Besnik Hasi (Anderlecht)
87' Walter Baseggio (Anderlecht)

Wissels:
67' Alin Stoica (Club Brugge)
72' Olivier Doll (Anderlecht)
72' Pär Zetterberg (Anderlecht)
83' Rune Lange (Club Brugge)

Scheidsrechter: Johan Verbist
Stadion: Constant Vanden Stock
Aantal toeschouwers: 26500