Anderlecht behaalt gelijkspel

ZATERDAG, 17 SEPTEMBER 2005, 20:10 - Bacardiboy

Na een teleurstellende wedstrijd heeft Anderlecht één punt behaald tegen FC Brussels. Het werd 1-1. Anderlecht kwam op voorsprong na een own-goal van Culek, maar Brussels kon gelijkmaken na een penaltyfout van Silvio Proto.

De Brusselse stadsderby begon vrij gelijkopgaand. Na drie minuten versierde Anderlecht al een eerste corner, maar doelman Nys kwam gevat tussen. Het eerste schot op doel kwam zowaar van FC Brussels. Werry Sels besloot op Proto. Na 15 minuten een heet standje voor het doel van Brussels. Nenad Jestrovic met een harde kopbal op een corner van Bart Goor, maar Haydock kon nog net op de lijn de bal keren. Vier minuten later kon Walter Baseggio voor gevaar zorgen met een trap die rakelings naast ging.

Aan de rust stond de 0-0 nog steeds op het scorebord. Een logische score, gezien het spelverloop. Vijf minuten na de pauze moest Silvio Proto de meubelen redden bij Anderlecht. Espartero ging alleen op de Anderlecht-doelman af, maar Proto onderschepte de bal. Na 62 minuten greep Franky Vercauteren zelf in: een bleke Nenad Jestrovic werd vervangen door Serhat Akin.

Vijf minuten later moest Silvio Proto alweer tussenkomen op een knap schot van Michael Niçoise. Tegen de gang van het spel in kwam Anderlecht verrassend op voorsprong in de zeventigste minuut. Besnik Hasi met de vrije trap, Nys kon de bal redden maar via het been van Culek verdween de bal dan toch in de Brusselse netten: 0-1.

De vreugde was echter van korte duur. Tien minuten later wou Proto een schot van Espartero redden. De bal schoot van de borst van de Anderlecht-doelman, Proto wou de bal nog grabbelen, maar daarbij bracht hij Gorius ten val. Scheidsrechter Verbist legde de bal op de stip, Werry Sels kon de gelijkmaker binnentrappen.

Anderlecht probeerde met een slotoffensief het tij nog te doen keren. Paars-wit had nog kansen via Vanden Borre, Serhat en Wilhelmsson, maar tevergeefs. De stadsderby eindigde op een gelijkspel, waardoor Anderlecht de leidersplaats dreigt kwijt te raken.