Anderlecht naar de Champions League

WOENSDAG, 24 AUGUSTUS 2005, 22:00 - Michaël

Na een 0-2 overwinning in Praag (goals door Akin en Mbo) zit Anderlecht in het selecte clubje van ploegen die naar de Champions League mogen.

Trainer Vercauteren begon verassend door Zetterberg op de bank te laten starten, waardoor De Man een plaats kreeg in het basiselftal. "Om verdedigend sterker te staan", zei de coach voor de wedstrijd. Slavia Praag drukte in het begin van de wedstrijd Anderlecht wel weg, maar levensgevaarlijke kansen kon de tegenstander niet creëren.

Doelman Daniël Zitka moest een paar keer ingrijpen en gelukkig was De Man er met zijn hoofd ook goed bij. Anderlecht kwam beter in de match en Akin knalde een open schietkans zelfs ver over, maar paars-wit had de wedstrijd volledig onder controle.

Naarmate de rust naderde, raakten de Tsjechen gefrustreerd en haalden ze de botte bijl boven. De Franse scheidsrechter was genoodzaakt het gele karton regelmatig uit zijn bovenzak te halen.

De tweede helft begon met hetzelfde scenario als de eerste: Slavia Praag trok naar voren, maar Zitka hield de netten schoon en de nieuwste aanwinst, Akin, miste een goede kans om Anderlecht op voorsprong te brengen.

Even hielden de Brusselaars hun adem in, maar Latka kon een voorzet net niet binnentikken. En toen stuurde Christian Wilhelmsson Akin randje buitenspel weg: de Turk knalde beheerst binnen. Mbo werkte even later een pass van Akin knap af en bracht Anderlecht op een mooie 0-2 voorsprong, waardoor de match beslist was.