Anderlecht niet verder dan gelijkspel tegen Standard

ZONDAG, 17 MEI 2015, 19:56 - Michaël

De kans dat paars-wit kampioen wordt is serieus geslonken, dit doordat het in eigen huis tegen Standard niet verder geraakte dan een 1-1 gelijkspel.

Anderlecht begon furieus aan het duel en dat resulteerde in de negende minuut al in de 1-0 via Andy Najar. Standard had het moeilijk maar herpakte zich en kon zo in de 23ste minuut de gelijkmaker op het scorebord zetten.

De tweede helft begon met dezelfde spelers. Paars-wit kwam alvast beter uit de kleedkamer en kwam enkele keren heel dicht bij de 2-1. De match was op zich niet veel soeps, kansen waren er wel voldoende maar de afwerking laat te wensen over.

Het werd alvast een spannend slotoffensief met maar liefst drie minuten extra tijd. Tevens vielen er nog twee uitsluitingen: Chancel Mbemba en Imoh Ezekiel. Die laatste vroeg geel voor Mbemba maar kreeg prompt zelf een tweede geel aangesmeerd. De daarop volgende vrije trap van Standard belandde zomaar eventjes tegen de deklat.

Door dit gelijkspel, en de winst van Gent op Club Brugge, ziet het er naar uit dat voor een vierde keer op rij kampioen worden er niet zal inzitten. Het kan nog maar we moeten eerlijk zijn, de kans is klein.