Anderlecht wint op Mambourg

ZONDAG, 3 MEI 2015, 20:00 - Michaël
Logo Anderlecht-Online

Anderlecht heeft zondagavond tegen Charleroi een goede zaak gedaan door met 0-1 te gaan winnen. Zo komt het op drie punten van drie punten van Club, tweede in het klassement, en op vier punten van leider Gent.


In een uitverkocht stadion begon Besnik Hasi met zijn sterkste ploeg. Dat resulteerde in veel druk naar voren toe maar echt in de problemen kwam de thuisploeg niet.

Integendeel, de Zebra's herstelden na het tijd het evenwicht. Toch liet Charleroi te veel vrije ruimte aan Andy Najar die hiervan kon profiteren. Hij Hij wist een assist van Dennis Praet in de netten te werken: 0-1.

In de tweede helft morsten beide ploegen met heel veel balverlies en werd het allemaal wat bitsiger. Zo ook aan het doel van Silvio Proto die verschillende bommetje naar zicht toegeworpen kreeg. De doelman weigerde zelfs even verder te spelen, niet verwonderlijk want waar het laatste "bommetje" af ging bleef een verschroeide grasplek achter.

Het niveau van de match ging verder omlaag en goed voetbal was er niet meer bij. Doelpunten vielen er ook niet meer desondanks de vijf minuten extra tijd niet meer. Toch kreeg Charleroi in de 95e minuut nog een goede kans maar ze lieten hem - gelukkig voor paars-wit - onbenut.

De eerste zege van Anderlecht in 5 jaar in Charleroi heeft bloed, zweet en tranen gekost maar de winst is binnen en zo doet Anderlecht weer mee voor de titelstrijd!

Score: 0-1
Goal(s): 21' Najar 0-1

Charleroi:Penneteau, Marinos, Dewaest, Martos, N’Ganga, Saglik (80' Kitambala), Tainmont, Kebano, Marcq, Mata (46' Fauré), Coulibaly (74' Gálvez López)
RSC Anderlecht:Proto, Vanden Borre (64' Kabasele), Mbemba, Deschacht, N'Sakala, Tielemans, Defour (80' Dendoncker), Praet (88' Conté), Acheampong, Najar, Mitrovic

Geel: 23' Vanden Borre, 45' Defour, 45' Mata, 49' Martos, 63' N'Sakala
Rood: -

Scheidsrechter: Frederik Geldhof
Stadion: Stade du Pays de Charleroianderlecht-online forum