Anderlecht behoudt het maximum van de punten

ZONDAG, 14 AUGUSTUS 2005, 14:59 - Skyhawk

Anderlecht heeft zopas Cercle Brugge geklopt met 0-2. Flitsend voetbal werd er niet op de mat gebracht, maar paars-wit verdiende de overwinning wel. Serhat was opnieuw man van de match met een doelpunt en een assist.

In de eerste helft verzuimde paars-wit om de kansen af te maken. Enkel een strafschop, resulterend uit een fout op Mpenza, zorgde voor een doelpunt. Serhat, heel gretig, prikte de 0-1 tegen de netten en miste even later zelfs nog een grote kans op meer succes.

In de tweede helft heerste Anderlecht volop, zeker na rood voor Milosevic. Wervelend was het allemaal niet, maar Mbo Mpenza tikte toch nog droog weg een pass van Serhat binnen.

Doelpunten: 27' Serhat 0-1 (pen), 80' Mpenza 0-2

Cercle: Vandendriessche, Viane, Svetlicic, De Wulf, Van Mol, Grondin, Milosevic, Meyssen, Pinas, Boi (75' Dekelver), Pivaljevic (70' Roiha)
Anderlecht: Zitka, Zewlakow, Kompany, Tihinen, Deschacht, Vanderhaeghe, Goor, Baseggio (75' Deman), Mpenza, Serhat, Wilhelmsson (83' Delorge)

Rode kaart: 62' Milosevic (2x geel)
Scheidsrechter: Ver Eecke