Vraag aan de redactie #2

DINSDAG, 31 MAART 2015, 00:36 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

In de aanloop naar de play-offs beantwoordt de redactie van Anderlecht-online dagelijks één of meerdere van jullie vragen. Vandaag: vraag nummer twee.


Stef: “Moet Anderlecht tijdens de play-offs niet gewoon van bij de aftrap met twee spitsen spelen?

Neen. Besnik Hasi op dit moment simpelweg niet de manschappen ter beschikking om twee spitsen op te stellen.

Idrissa Sylla en Oswal Alvarez zijn beiden geblesseerd. De kans dat zij dit seizoen nog hun topvorm vinden, lijkt eerder klein.

Gohi bi Cyriac verlaat Anderlecht deze zomer en het zou ons behoorlijk verbazen indien hij nog een grote rol zou spelen in de play-offs.

Blijven over: Aleksandar Mitrovic en Aaron Leya Iseka. Die twee dan maar samen in de spits? Beter niet.

Mitrovic heeft acht gele kaarten achter zijn naam staan en zal snel naar de kant worden gehaald eens de drie punten veilig zijn gesteld. Leya Iseka is de ideale vervanger. Hij kan ook in het laatste half uur als extra spits worden opgesteld, maar hem laten starten lijkt ons –nog- geen goed idee.

Leya Iseka is nog te vaak negentig minuten lang afwezig in een wedstrijd. Zo merkten de verdedigers van de U19 van Galatasaray in Denderleeuw pas op het moment dat Aaron de 2-0 scoorde, dat hij op het veld stond.

Conclusie

Mitrovic is op dit moment incontournable. Om met twee (te) vaak onzichtbare spitsen te spelen, zijn de negen anderen dit seizoen niet sterk genoeg. Tenzij Cyriac of Sylla een miraculeuze vormpiek kennen, vermoeden wij dat Anderlecht gewoon met één diepe spits blijft spelen.

Maar, beste Stef... Als Mitrovic nog een jaartje blijft en je stelt eind maart 2016 nog eens dezelfde vraag, antwoordden wij waarschijnlijk ‘ja.’ Op dit moment is het echter nee.



anderlecht-online forum