"Acheampong positieve noot bij Ghana"

MAANDAG, 30 MAART 2015, 12:09 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Frank Acheampong speelde zaterdag een uur lang als linksachter bij Ghana. "Een vreemde keuze", schrijft Ed Dove, een journalist die het Afrikaanse voetbal volgt, maar wel een goede. Dove zag Acheampong sterk presteren.


"De Ghanese bondscoach Avram Grant koos voor Acheampong om Abdul Rahman Baba te vervangen als linksachter en niet voor Jeffrey Schlupp van Leicester. Dat is vreemd om twee redenen", zegt Dove. "Ten eerste is Schlupp één van de weinige Ghanezen die elke week speelt. Bovendien speelt hij op een hoog niveau in een sterke competitie. Ten tweede wilde iedereen Acheampong aan de slag zien als winger, een positie waar hij indruk maakt."

"Dat Acheampong bij zijn tweede basisplaat voor Ghana verdedigend aan de bak moest, was dus ontgoochelend. Zijn prestatie was dit niet. Acheampong was één van de lichtpunten van de avond. Vooral een tackel op Demba Ba in het strafschopgebied was van wereldklasse. Pas na zijn vervanging door Schlupp kwam Senegal tot scoren."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.