Opinie: het nieuwe stadion

WOENSDAG, 25 MAART 2015, 21:55 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Nicko11, een trouwe bezoekers van de site en supporter in hart en nieren, vroeg ons om zijn opinie over het nieuwe stadion met jullie te delen. Daar zijn opinie er boenk op zit kunnen we niet anders dan hierop ja zeggen.


Zondag 22 maart, ik zette me in de zetel voor de televisie, ik had namelijk geen ticket meer kunnen bemachtigen om het duel in het stadion te kunnen bijwonen.
Net voordat de wedstrijd van start ging zette ik het volume wat hoger. De sfeer is prachtig en ik heb de indruk dat we enkel de paars-witte supporters horen en niet die van Brugge. Dan zoomde de RTBF in op het vak van Anderlecht. Wat ik daar zag deed me kippenvel krijgen, de sfeer was thuis voelbaar, het was prachtig. Het voelde aan alsof Arsenal een finale speelde. Ja ik voelde me enorm trots, ik was fier, fier om een paars-witte fan te zijn. Dank u allen!

Hoe komt het toch dat we die sfeer niet vaker zien in het Constant Vanden Stock-stadion? Het potentieel is er. We hadden makkelijk 35.000 tickets aan Anderlechtfans kunnen verkopen. Vandaar, het huidige stadion is gewoon te klein. Ook laat de huidige indeling en regels (voor de veiligheid) niet toe om als één man achter onze ploeg te staan, samen te zingen, samen sfeer te maken, ... .

De bouw van een derde ring zal dit probleem niet oplossen. Ja er kunnen dan 30.000 supporters in het stadion maar toch zullen we ook dan gescheiden zitten en zal de sfeer niet top zijn.

Daarom kom ik nog eens terug op zondag. Stel je voor: 10.000 tot 15.000 supporters achter een doel van de ene hoek tot de andere. Stel je voor dat Mauves Army en Purple Heart samen er voor zorgen dat er een enorme sfeer is.

Maar mijn denken gaat verder: De huidige abonnees zullen volgen, de "stillere" hebben voldoende plaats in de tribunes evenwijdig aan het veld. Maar we moeten dan ook respect hebben voor de supporters met kinderen of die al lang abonnee zijn en de wedstrijd in alle rust willen volgen.

Heel wat mensen die geen abonnee zijn waren zondag in het stadion aanwezig. Er is echt potentieel en velen willen niet liever dan sfeer maken, zingen, springen in koor, .... Een nieuw stadion zal alleen maar mensen aantrekken. Een echte spionkop met 10 tot 15.000 mensen zal er alleen maar voor zorgen dat nog meer mensen sfeer willen maken. Een nieuw stadion met voldoende zitplaatsen zorgt er voor dat er altijd tickets beschikbaar zijn voor mensen die occasioneel een wedstrijd willen bijwonen.

En dan heb ik het nog niet over de financiële en sportieve voordelen voor de club: meer supporters, meer consumptie binnen het stadion, meer omzet voor de fanshop, ... . Zo heb je het ook makkelijker om topspelers aan te trekken, iedereen wil wel in een mooie arena aantreden.

Laat dit alles maar eens bezinken. Pas op, het zal pijn doen om het huidige stadion vaarwel te zeggen waar zoveel geschiedenis geschreven is. Maar we moeten mee met onze tijd, ik wil een mooie toekomst voor onze club.

Wat we zondag zagen, dat is de toekomst en dat willen we bij elke wedstrijd zien, niet enkel in een finale van de beker. We hebben de beste supporters van België, we hebben de mooiste ploeg van het land: ROYAL SPORTING CLUB ANDERLECHT!



anderlecht-online forum