Club met beker naar Brugge

ZONDAG, 22 MAART 2015, 20:25 - Michaël

Anderlecht zal een jaartje langer moeten wachten om de beker mee naar huis te nemen. Club won met met 2-1 en mag zo de Beker in zijn trofeekast gaan stallen.

het bekerduel begon met een half uur vertraging, door de drukte rond het stadion waren de spelersbussen later dan voorzien aangekomen, en ook de scheidsrechters hadden het niet makkelijk om er te geraken.

Besnik Hasi begon met Steven Defour en Dennis Praet in de basis, zonder Anthony Vanden Borre. Al was het Club dat furieus aan de partij begon.

Dat resulteerde in de 12e minuut in een 1-0 voorsprong voor Club, dit dankzij Tom De Sutter. Nadien probeerde paars-wit het evenwicht te herstellen maar echt slagen deed het niet.

De rust begon met dezelfde 22. In de 53e minuut trapte Izquierdo de bal in Proto's netten maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Even later moest Marin met een blessure naar de kant en werd hij vervangen door Acheampong.

Met nog een kwartier te spelen bracht Hasi extra aanvallende kracht het veld op via Aaron Leya Iseka. Nu begon Anderlecht meer druk te zetten en bevond het zich meer op de helft van Club. Helaas was het een maat voor niets want een doelpunt viel er niet meer al was Dennis Praet heel dicht bij een doelpunt in de allerlaatste minuut.

Maar dan, als een duivel uit een doosje: Mitrovic met de 1-1 en dit in de 89e minuut, net als iedereen dacht dat het over en out was. Maar de vel en de beer ... daar kwam dan een knal van Refaelov en zo stond de 2-1 op het scorebord. Einde wedstrijd en Club neemt de beker mee naar huis.