"Leya Iseka is een doelpuntenmachine"

DONDERDAG, 19 MAART 2015, 07:46 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Met drie doelpunten was Aaron Leya Iseka de grote man bij de overwinning van de Anderlechtse U19 tegen Porto. De lof kwam na afloop van alle kanten, maar de spits heeft zijn doel nog niet bereikt. "Ik wil topschutter worden."


Broer Michy Batshuayi twitterde al vroeg in de wedstrijd: "Weer twee doelpunten van mijn broer. Hij is klaar voor de A-ploeg". Wat later volgde nummer drie. En zeggen dat de strafschoppen eigenlijk een taak voor Andy Kawaya waren. "Maar Aaron kon nog topschutter worden, dus liet ik hem trappen", aldus Kawaya.

En zo ziet Leya Iseka aan negen doelpunten in deze Youth League. Dat zijn er evenveel als Dominic Solanke van Chelsea. Beiden plaatsten zich voor de halve finale. "Het zou een droom zijn om topschutter te worden”, reageert Leya Iseka zelf. “Maar het heeft geen zin om nu al vooruit te blikken op een persoonlijke prijs. Eerst de halve finale spelen.”

Youth League of play-offs?

Coach Mohammed Ouahbi beseft dat hij met Leya Iseka een goudhaantje heeft lopen. “Zijn grootste kwaliteit? Doelpunten maken. Al sinds hij acht jaar oud is scoort hij voor mij. Hij is een echte doelpuntenmachine.”

De voorbije weken was Leya Iseka een vaste invaller bij de A-ploeg van Besnik Hasi. In het weekend van de halve finales ontmoet Anderlecht in de play-offs Club Brugge. Welk duel zal Leya Iseka spelen? “Als hij niet mee naar Nyon kan, dan hoop ik dat hij scoort voor de A-ploeg”, lacht Ouahbi.




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.