Voorbeschouwing: Anderlecht - Porto (YL)

WOENSDAG, 18 MAART 2015, 12:08 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De U19 van Anderlecht kunnen vanavond geschiedenis schrijven en zich plaatsen voor de halve finale van de UEFA Youth League. Het moet hiervoor Porto uitschakelen en rekent op de steun van ruim 10.000 Anderlecht-supporters!


Enkele weken geleden stuntte de ploeg van Mohammed Ouahbi door titelhouder Barcelona uit te schakelen. Aaron Leya Iseka scoorde toen het enige doelpunt en Anderlecht rekent straks opnieuw op hem. Dat hij zondag tegen Gent voor het eerst sinds lang niet op de bank zat bij de A-ploeg, is allicht geen toeval.

Anderlecht kan straks opnieuw een beroep doen op sterkhouders Andy Kawaya, Samuel Bastien en Gilles Denayer.

De paars-witte jonkies rekenen ook op de steun van het Anderlecht-publiek. Tegen Barcelona waren ruim 12.000 fans aanwezig, een record voor de Youth League. Gaat dit record er straks aan? Fans die nog geen ticket hebben, kunnen nog tot 17 uur één aanschaffen. Abonnees kunnen gratis binnen, niet-abonnees betalen vijf euro.

Bij Porto is het vooral oppassen voor aanvaller Leonardo. Hij scoorde vijf van de acht doelpunten die Porto dit seizoen maakte in de Youth League. Anderlecht-kapitein Herve Matthys en co weten dus wie ze in het oog moeten houden. Een andere speler om in het oog te houden is aanvaller Tony Djim. Dit is een 18-jarige Belg uit het Luikse.

Aftrap: 19u
Stadion: Constant Vanden Stock-stadion
Scheidsrechter: Nicolas Rainville (Fra)

: : : ANDERLECHT : : :

Mogelijke opstelling: Svilar, Denayer, Faes, De Medina, Matthys, Jellal, Bastien, Bourard, Lukebakio, Leya Iseka, Kawaya
Invallers: Bossin, E. D'Alberto, Leemans, Cools, Omeonga, Mattarrese, Ademoglu, Mikal en Vancamp

Geblesseerd: Scholl
Geschorst:
Gevaar voor gele schorsing:

: : : FC PORTO : : :

Mogelijke opstelling: Gudino, Fernando, Johansen, Diego Verdasca, Lumor, Awaziem, Sergio Ribeiro, Clever, Leonardo, Rui Moreira, Ruben Macedo
Invallers: João Costa, Rui Silva, Jorge, Moreto Cassamã, João Cardoso, Bruno Costa, Djim

Geblesseerd:
Geschorst:
Gevaar voor gele schorsing:




anderlecht-online forum