"Goed dat Hasi Kawaya niet liet invallen"

WOENSDAG, 18 MAART 2015, 07:54 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De U19 van Anderlecht spelen vanavond hun kwartfinale van de UEFA Youth League. Coach Mohammed Ouahbi blikt vooruit en spreekt onder meer over Mile Svilar, Andy Kawaya, Aaron Leya Iseka en Youri Tielemans.


Over zichzelf: "Ik begon elf jaar geleden bij de U9. Youri Tielemans en Aaron Leya Iseka zaten toen in mijn ploegje. Toen al staken ze er bovenuit en waren ze de leiders van de ploeg. Tielemans was in elke leeftijdscategorie mijn aanvoerder. Ik maakte heel hun jeugd mee."

Over Mile Svilar: "De coach van Barcelona geloofde me niet toen ik zei dat hij nog maar 15 jaar is. Eigenlijk is hij zelfs te jong om bij de beloften te mogen meespelen. Maar hij heeft zo veel talent."

Over Andy Kawaya: "Besnik Hasi zetten hem op de bank in Dortmund, maar liet hem niet invallen. Gelukkig, want anders had hij te veel Champions League gespeeld om nog in de Youth League te mogen aantreden. Dat zou een aderlating voor ons geweest zijn. Hasi denkt niet enkel aan de eerste ploeg."

Over het duel van straks tegen Porto: "Ze zijn te pakken, zoals elke ploeg. Zoals we dit al deden met Arsenal, Dortmund, Galatasaray en Barcelona."



anderlecht-online forum