Overzicht verhuurde spelers

MAANDAG, 16 MAART 2015, 17:01 - Garrincha

De door Anderlecht verhuurde spelers kenden een wisselvallig weekend. Sommigen wonnen, andere verloren, maar geen van allen slaagde erin om zich echt te laten opmerken. Het overzicht.

Samuel Armenteros en Willem II wonnen met 2-3 bij Excelsior. Door deze zege kunnen de Tilburgers op hun twee oren slapen: ook volgend seizoen spelen ze in de Eredivisie. Armenteros speelde de hele wedstrijd, maar scoorde niet. Wel leverde hij de assist voor het openingsdoelpunt van onze landgenoot Robby Haemhouts.

Een afdeling lager verloor Telstar met 2-0 bij NEC. Jonathan Kindermans speelde tachtig minuten mee. In de twaalfde minuut was hij dicht bij een doelpunt, maar zijn schot ging naast.

In Griekenland hebben ze de competitie hervat nadat deze eind februari was stilgelegd na rellen tussen Panathinaikos en Olympiakos. Deze laatste speelde dit weekend tegen Xanthi en won met 2-0. Luka Milivojevic stond in de basis en mocht zeven minuten voor tijd gaan rusten.

Nog wat verder stond Thomas Kaminski naar goede gewoonte negentig minuten in doel bij Anorthosis Famagusta. Anorthosis haalde het met 3-1 van Ermis en staat nu vierde.

In Frankrijk ging Bastia met ruime 3-0-cijfers de boot in bij Monaco. Guillaume Gillet speelde de hele wedstrijd bij Bastia, dat de partij met negen man beëindigde.

Fede Vico behield na zijn ongelukkige own-goal van vorige week het vertrouwen van zijn coach en stond voor de derde keer op rij in de basis als linksachter. Zijn Cordoba verloor met 2-0 bij Malaga en blijft zo laatste. Vico werd na 67 minuten vervangen.

Eindigen doen we in de Belgische tweede klasse bij Eendracht Aalst. Elis Koulibaly en Youri Lapage bleven negentig minuten op de bank tegen Lommel. De Ajuinen verloren met 2-1.