Anderlecht laat drie punten liggen

ZONDAG, 15 MAART 2015, 16:26 - Michaël

Paars-wit is er niet in geslaagd de laatste wedstrijd van de reguliere competitie te winnen Het ging thuis tegen Gent onderuit met 1-2. Aleksandar Mitrović scoorde voor Anderlecht het openingsdoelpunt.

Met Steven Defour in de basis was het toch Gent dat beter aan het duel begon. Maar nadat in de 15e minuut Nielsen de bal kwijtspeelde aan Youri Tielemans, die Mitrovic aan de goal bediende, stond het toch 1-0 voor paars-wit.

Na dit doelpunt was het vooral Anderlecht dat de baas was op het veld. Tijdens de rust mocht Defour in de kleedkamer blijven en werd hij vervangen door Dennis Praet.

Toch was het Gent dat al na drie minuten de gelijkmaker scoorde, zo was alles te herbeginnen. In de 60e minuut kwam Gent dan op voorsprong via Raman (1-2).

Een zwak spelende Anthony Vanden Borre werd vervangen door Cyriac maar het spelbeeld veranderde niet. Zo kon Gent voor het eerste in 15 jaar nog eens winnen in het Astridpark en komt het tot op gelijke hoogte met paars-wit.