Tielemans: "Ik blijf bij Anderlecht"

ZATERDAG, 14 MAART 2015, 08:35 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

Youri Tielemans maakt een mindere periode door. Maar begint er stilaan weer bovenop te komen. In een interview met Het Laatste Nieuws kijkt hij vooruit naar de play offs en ook terug naar zijn mindere periode.


"Ik heb een mindere periode gekend, dat was absoluut niet evident voor mij", begint Tielemans, "Maar ik heb hard gewerkt en ik voel mij weer sterker worden. Net op het goede moment."

Ook in een mindere periode blijft Tielemans voor de moeilijke oplossing kiezen op het veld: "Ik probeer mijn spel te blijven spelen, iedereen weet dat dat er één met risico's is. Ik mag dat niet kwijtraken, want het is ook één van mijn kwaliteiten. Maar dat neemt niet weg dat ik op sommige moeilijke momenten simpeler moet spelen. De ervaring zal me dat wel leren."

Combinatie school en play-offs

Het is al vaker gezegd, de combinatie school en profvoetbal is niet altijd evident, waardoor Tielemans ook opofferingen moet doen: "Ik heb de voorbije week geen Europees voetbal kunnen kijken op tv omdat ik donderdagavond mijn eindwerk moest presenteren op school, maar dat is goed verlopen. Ik kan nu wat rustiger worden op schoolgebied. Ik denk dat ik klaar ben om te knallen. De examens zijn voor na de play-offs. De andere spelers hebben hun vakantie al gereserveerd, voor mij zijn mijn examens de vakantie. Het is een heel grote opluchting dat ik daarna alleen nog maar op het voetbal hoef te focussen."

De beste zal spelen

gt;Steven Defour en Dennis Praet staan klaar om terug te komen en dan is er ook nog Leander Dendoncker, vier spelers dus voor drie plaatsen. Vreest Tielemans niet voor zijn plaats?: "De trainer zal moeten keuzes maken, hij heeft altijd gezegd dat de besten zullen spelen, ik ga er vanuit dat dat ook zal gebeuren."

Penalty

"Als ik een penalty trap, ben ik ergens anders. Dan maak ik abstractie van al de rest. Dat heb ik altijd al gehad. Ik heb ook wel eens een penalty gemist, maar als ik er één trap, denk ik alleen aan het feit dat die er in moet. Ik focus volledig op mijn penalty."

Toekomstplannen

Met de concurrentie op het middenveld bestaat de kans dat Tielemans op de bank beland, tekent hij dan ook nog steeds een nieuw contract als hij 18 wordt? :"Ja, ik ben totaal gefocust op Anderlecht en ik probeer alles te doen wat ik kan voor deze club. Ik ga bijtekenen en ik blijf bij Anderlecht. Waarom zou ik vertrekken?"
Op 7 mei wordt hij 18, zijn er nog andere dingen waar hij naar uitkijkt?: "Mijn rijbewijs, ik heb mijn theorie al gedaan en tien uur rijles gevolgd. Telkens als ik met een rijles in de buurt van het oefencentrum was verwittigde ik wel mijn ploegmaats dat ze beter nog even binnen bleven. Naast mijn rijbewijs zou een tweede titel én de beker op mijn achttiende fantastisch zijn."



anderlecht-online forum