Praet tevreden met rentree: "Het ging goed"

DINSDAG, 10 MAART 2015, 07:34 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Dennis Praet speelde gisteren een half uur bij de beloften. Genoeg om te voelen dat het goed zit. "Ik hoop zondag erbij te zijn tegen Gent, maar mijn echte doel is de bekerfinale. Dan wil ik starten", zo zegt hij.


Met een sublieme pass gaf Praet de assist voor de 1-0 van Dodi Lukebakio. "Ik wilde vooral plezier hebben", vertelde hij na de wedstrijd. "Ik ben bewust niet te hard in duel gegaan. In mijn eerste wedstrijd zou dat niet slim zijn. Nu ben ik wat stijf, maar dat is normaal na zo lang niet gespeeld te hebben."

"Mis enkel matchritme"

Komend weekend hoopt Praet ook zijn wederoptreden bij de A-kern te maken. Maar hij wil niets overhaasten. "Natuurlijk heb ik schrik voor een kleine reactie. Het zou abnormaal zijn mocht ik na zo'n lange inactiviteit niets voelen. Twee weken geleden dacht ik ook klaar te zijn, maar toen kreeg ik een reactie."

"Hopelijk gebeurt dit nu niet. De laatste botscan was positief, daar trek ik me aan op. Als ik deze week goed kan trainen, hoop ik tegen Gent op de bank te zitten. Ik mis enkel wedstrijdritme. Conditie is geen probleem. Ik ben de hele tijd blijven trainen. misschien zelf te veel, waardoor ik reactie kreeg."

"Kijk uit naar samenspel met Marin en nieuwe Mitrovic"

Nu ook Steven Defour out is, kan Anderlecht een fitte Praet goed gebruiken. "Ze deden het toch niet slecht zonder mij? Maar tegen Lokeren zag je wel dat we iemand misten die de bal kan bijhouden en de laatste pass kan trappen."

Marko Marin verklapte dit weekend dat hij ernaar uitkijkt om samen te spelen met Praet. Dit is wederzijds. "Marko speelt mijn soort voetbal: acties maken en ruimte vinden. En Aleksandar Mitrovic zit ook in bloedvorm. Ik kijk ernaar uit om met hen samen te spelen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.