Oud-Anderlecht-spits Seol stopt met voetballen

DINSDAG, 3 MAART 2015, 09:53 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Enkele weken na Christian Wilhelmsson kondigt ook Ki-Hyeon Seol zijn afscheid aan. De Zuid-Koreaan speelde tussen 2001 en 2004 voor Anderlecht. Vooral in het seizoen 2002-2003, na een sterk WK, was hij een belangrijke kracht.

Seol arriveerde in 2000 in België bij Antwerp. Hij scoorde er 10 keer in 25 duels en versierde zo een transfer naar Anderlecht. In zijn eerste seizoen bij paars-wit was hij een gewaardeerde invaller, maar hij versierde er wel een selectie voor het WK in eigen land. Daar blonk hij uit en deze positieve flow trok hij door bij Anderlecht. In het seizoen 2002-2003 scoorde hij 12 keer in de competitie.

Het seizoen erop vlotte het minder voor de aanvaller en in de zomer van 2004 verzilverde hij zijn WK met een transfer naar Engeland. Hij speelde er achtereenvolgens voor Wolverhampton, Reading en Fulham. Na een korte periode bij Al Hilal keerde hij in 2010 terug naar zijn vaderland. Een rugblessure dwingt de 82-voudige international nu om te stoppen. Seol wordt nu coach van Sungkyunkwan.

Bekijk de statistieken van Seol bij Anderlecht in onze spelershistoriek.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.