Kortrijk niet blij met "onterechte" rode kaart

MAANDAG, 2 MAART 2015, 07:33 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Al na vijf minuten stond Anderlecht met een man minder na de rode kaart van Rolando. Voor Lukas Van Eennoo, het slachtoffer van Rolando, was het geen rode kaart. En KVK-coach Yves Vanderhaeghe was niet blij met de uitsluiting.


"Eerlijk? Het was geen rood", geeft Van Eenno toe. "Op het moment van de sliding sprong ik om contact te vermijden. Ik was verbaasd toen ik plots een rode kaart zag. De ref besefte achteraf dat hij fout zat. Hij hield zich in. Zo durfde hij geen strafschop te fluiten voor een fout op Stijn De Smet."

Voor coach Vanderhaeghe was de uitsluiting van Rolando geen geschenk. "Dat heeft de wedstrijd dood gemaakt. Wij konden daarna niets meer doen of we kregen een overtreding tegen."

Speler Gertjan De Mets treedt zijn trainer bij. "De rode kaart was een strenge beslissing en achtervolgde ons de rest van de wedstrijd. Het was een vergiftigd geschenk. Vooral na de rust gebeurden dingen die echt frustrerend waren."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.