Anderlecht wint overtuigend met 6-0

ZATERDAG, 6 AUGUSTUS 2005, 22:04 - Michaël

Een flitsend Anderlecht won de eerste wedstrijd tegen La Louvière met een overtuigende 6-0. De supporters konden genieten van een aanvallend spelend Anderlecht met prachtige acties. Ook de nieuwkomers maakten direct indruk.

Anderlecht bood met zijn momenten wervelend voetbal en wanneer paars-wit het gaspedaal induwde, maakte het meteen het verschil. Mbo Mpenza scoorde al na negen minuten op aangeven van Bart Goor en Serhat Akin haalde nog voor het halfuur verrassend uit na een lange ren op rechts. Daarna werd er veel gediscussieerd en gebikkeld. Vlak voor de rust lobde Pär Zetterberg nog mooi over Benoît Daniel.

Na de rust ging Anderlecht op zijn elan door. Er waren kansen voor Mpenza en Nenad Jestrovic, maar voor de Serviër leek het telkens net niet te lukken.

Het regende kansen en er moest er eentje ingaan. Bart Goor scoorde vanuit een scherpe hoek de 4-0. Even later maakte Serhat zijn tweede van de avond. Een andere nieuwkomer, de ingevallen Marius Mitu, legde de 6-0 eindstand vast.

Score: 6-0
Doelpunten: 9' Mbo 1-0, 25' Serhat 2-0, 44' Zetterberg 3-0, 61' Goor 4-0, 67' Serhat 5-0, 85' Mitu 6-0

Anderlecht: Zitka, Deschacht, Kompany, Tihinen, Vanden Borre, Goor (80' Deman), Vanderhaeghe, Zetterberg (67' Mitu), Serhat, Jestrovic, Mbo (62' Delorge)

La Louvière: Benoit Daniel, Fritz Emeran, Olivier Guilmot, Jaroslaw Mazurkiewicz, Alexandre Teklak, Fadel Brahami, César Oulaï, Pinelli, Jbari (81' Baynon), Oliseh, Sanchez (63' Luntala)

Gele kaarten: Brahami en Jbari
Scheidsrechter: Vervecken
Toeschouwers: 24.937