Anderlecht-voorzitter Vanden Stock waarschuwt zijn spelers

VRIJDAG, 5 AUGUSTUS 2005, 09:27 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Een gelukkige voorzitter was hij niet, afgelopen woensdag om kwart voor tien Baku-tijd. Roger Vanden Stock zag net als iedereen een zielloos Anderlecht dat het spel van Neftchi moest ondergaan.

"Ik zag een ploeg zonder ziel", analyseert hij streng. "Wat we brachten was te weinig, zeker op Europees niveau. Ongetwijfeld speelde de 5-0 van de heenmatch door het hoofd en waren er een aantal daarom minder scherp. Ik miste agressiviteit."

Er is geen drama geschied - Anderlecht speelt gewoon de derde voorronde van de Champions League tegen Slavia Praag - en daarom wil de voorzitter geen verregaande conclusies koppelen aan het ontgoochelende Neftchi-avondje. Misschien vindt Anderlecht net door de les in bescheidenheid zijn scherpte terug morgenavond tegen La Louvière.

"'t Is te hopen", zegt Vanden Stock. "We mogen geen enkele wedstrijd aan de aftrap komen met de gedachte dat het wel los loopt, dat we de sterksten zijn. De verwaandheid moet eruit! Die instelling heeft ons vorig seizoen te veel punten gekost tegen zwakkere broertjes."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.