Kolar: "Stoke is een stap opzij"

DONDERDAG, 4 AUGUSTUS 2005, 16:46 - Bacardiboy
Anderlecht-Online No Image Found

Junior en Martin Kolar maakten onlangs voor één jaar de overstap naar de Engelse tweedeklasser Stoke City. Voor Junior begint het te wennen, na een half seizoen op huurbasis bij Bergen. Voor Martin Kolar is het de eerste keer.


Het vorige seizoen verliep niet zo vlot voor de jonge Tsjech. Eerst had hij een knieblessure, daarna kwam hij niet meer aan spelen toe. Anderlecht kocht ook drie alternatieven voor zijn positie: Fabrice Ehret, Christophe Grégoire en Bart Goor. Kolar voelde dan ook de bui al langer hangen.

"Franky Vercauteren had kritiek op alles wat ik deed", vertelt Kolar. "Terwijl Bart Goor niets verkeerd kan doen. Ik werd niet meer geselecteerd voor de grote wedstrijden, dan wist ik dat het niets meer zou worden. Ik ging naar Boskamp om met hem te praten, maar toen bleek dat Anderlecht en Stoke al een overeenkomst hadden. Dus kon ik eigenlijk niets anders dan "ja" zeggen, anders had ik het mezelf heel moeilijk gemaakt."

"In Brussel maakte ik alles mee", gaat de Tsjech verder. "Ze zijn er vriendelijk als je goed presteert, ze negeren je als je geblesseerd bent. Als je goed speelt krijg je een handdruk, als je slecht speelt spreken ze niet tegen je. Dat is me één keer te veel geworden. Toen de laatste mensen uit de kleedkamers waren, heb ik dan uit frustratie mijn schoenen tegen de deur gegooid."

Nu kan hij zich opnieuw tonen in de Engelse tweede klasse. "Stoke is geen stap achteruit. Het is eerder een stap opzij. Ik hoop dat het hier lukt. Het zal alvast leuker zijn dan in Brussel te spelen met de reserven of de jeugd. Ik heb me eens heel kwaad gemaakt op een jeugdspeler omdat hij geen bal kon stoppen. Toen zeiden ze me: "Je moet medelijden hebben, Martin." Maar ik ben er toch niet om de jeugd op te leiden? Ik moet zelf beter worden!"

Kolar spreekt voorlopig nog niet zo vlot Engels. "Dat zal wel lukken", beweert hij. "Men heeft mij aangeraden om een Engelse vriendin te zoeken. Wel, zo heb ik in Brussel ook Frans geleerd", grijnst hij.




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.