Anderlecht ziet Brugge verder uitlopen

ZONDAG, 1 FEBRUARI 2015, 19:53 - Michaël

Anderlecht is in de 24e speeldag tegen Zulte Waregem niet verder geraakt dan een 0-0 gelijkspel. Bij Club Brugge wrijven ze alvast in hun handen: zij worden nu nog steviger leider in het klassement.

Nieuwkomer Marin kreeg zijn eerste basisplaats terwijl Sacha Kljestan op de bank moet starten. Over de eerste helft valt eigenlijk niet veel te vertellen, beide ploegen brachten amper spektakel in het Astridpark.

Tijdens de rust moet Oswal Alvarez gewisseld worden. De aanvaller kreeg tijdens de eerste helft een tik te verwerken en had hiervan blijkbaar te veel last.

Op enkele flitsen na zagen we eigenlijk een kopie van de eerste periode en dat begon het publiek duidelijk te maken met boegeroep. Een 20 minuten voor tijd mocht Kljestan dan aantreden, helaas voor hem werd het gezien de omstandigheden geen applauswissel.

Leya Iseka haalde tien minuten voor tijd uit met links maar stuitte op doelman Bossut. In de herneming probeerde hij het met zijn rechter maar ook nu stond Bossut paraat.

Doelpunten vielen er niet, ook niet door Deschacht die de bal twee minuten voor tijd over de goal trapt. Woensdag staat er de halve finale in de Beker van België te wachten, dit tegen Gent. Hopelijk zien we daar toch een ander Anderlecht ... .