Anderlecht kent geen moeite met Lierse

ZONDAG, 18 JANUARI 2015, 16:31 - Garrincha

Anderlecht is het nieuwe jaar begonnen met een eenvoudige zege. Het kende geen moeite met hekkensluiter Lierse en stuurde de Pallieters met 3-0 weer naar huis. Dendoncker en Alvarez scoorden hun eerste doelpunt voor Anderlecht.

Anderlecht begon aan de partij zonder tal van basisspelers en dat liet zich voelen in de eerste minuten. De Brusselaars probeerde de bezoekers meteen vast te zetten, maar verder dan enkele kleine prikken via Najar, Cyriac en Dendoncker komen ze niet. Aan de overkant zorgde Heylen even voor paniek, maar Deschacht zette het foutje recht.

Halfweg de eerste helft kwam Anderlecht eindelijk onder stoom. Bajkovic kon eerst nog redding brengen op een poging van Kabasele, maar niet veel later werd Cyriac tegen de grasmat gewerkt: strafschop voor Anderlecht. Tielemans eiste het leer op en trapte beheerst in doel: 1-0.

Na de openingstreffer ging de Anderlecht-storm even snel weer liggen als dat hij was opgestoken. Pas acht minuten voor de rust was er opnieuw animo toen Ntambwe rood kreeg na een snedige tackle op Tielemans. Een strenge sanctie. Toch ging paars-wit met een dubbele voorsprong de rust in. Uitblinker Dendoncker scoorde met een afstandschot zijn eerste doelpunt voor Anderlecht: 2-0.

Met elf tegen tien kwam Anderlecht na de pauze nooit meer in de problemen. De thuisploeg ging op zoek naar nog meer doelpunten, maar Defour, Kabasele tot driemaal toe en Dendoncker konden de score niet opdrijven.

Een kwartier voor tijd bracht Hasi Alvarez voor Kabasele en de Colombiaan slaagde wel waar de Congolese Belg faalde. Tussen drie tegenstanders prikt hij de 3-0 tegen de touwen. In de slotfase mocht ook Leya Iseka nog zijn competitiedebuut maken.

Door deze zege loopt Anderlecht twee punten in op Club Brugge, dat vrijdag gelijk speelde tegen KV Mechelen. Woensdag ontvangt Anderlecht Zulte Waregem in de terugwedstrijd van de kwartfinale van de Beker van België en zondag wacht de kraker tegen Standard. En wees maar zeker dat Sclessin zal kolken voor Steven Defour en zijn maats.