Proto reageert op de kritiek van de pers

MAANDAG, 1 AUGUSTUS 2005, 11:18 - Sporting Boy
Anderlecht-Online No Image Found

In alle kranten kreeg Silvio Proto de volle laag. Zijn eerste partij voor Anderlecht was een afknapper: Hij slikte 3 goals. Zijn schuld? "De eerste bal, tja, daar zou ik in de toekomst best anders op reageren", zegt de doelman.

"De tweede bal was te kort teruggelegd door Dabizas. De derde goal kon ook vermeden worden". Heeft Franky Vercauteren iets gezegd? "Aan mij niet, nee."

"Keeperstrainer Jacky Munaron heeft me gezegd dat ik harder moet zijn in de duels. Vanaf nu neem ik meer risico's."

Maar echt ontgoocheld is Proto niet na zijn eerste test. "Zo slecht was het nu ook weer niet, maar ik moet me wel nog aanpassen aan de speelstijl van Anderlecht. Anderlecht speelt veel dieper dan La Louvière. En ja, ik moet toegeven dat ik nog niet op mijn top ben. Ik kan veel beter. Het was nog maar mijn tweede oefenpartij, maar grote blunders heb ik toch niet gemaakt?"

Stel dat Vercauteren kiest voor Daniël Zitka? "Ik respecteer al zijn keuzes. Ik moet werken om nummer 1 te worden want Zitka wil ook in de goal."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.