Leuke topper levert geen winnaar op

ZONDAG, 30 NOVEMBER 2014, 20:58 - Garrincha

Anderlecht en Club Brugge hebben in een vermakelijke topper 2-2 gelijk gespeeld. Vazquez bracht Club op voorsprong, maar Anderlecht sloeg terug via Praet en Deschacht. Eén minuut voor tijd sloeg de Spanjaard echter opnieuw toe.

Anderlecht begon aan de topper met dezelfde elf als tegen Galatasaray, dus met onder meer Defour. De eerste twintig minuten viel er niet veel te beleven. De eerste kans kwam op naam van Vazquez, maar Proto lette goed op. Niet veel later kende de Spanjaard meer succes. Een vrije trap werd door niemand aangeraakt en ging voorbij Proto in doel: 0-1.

Het doelpunt deed de partij openbreken. Praet toonde dat hij niet van zin was zich vandaag te laten overklassen door Vazquez. Hij kapte zich mooi voorbij een logge Simons en knalde laag via de paal in doel: 1-1. Club reageerde via Izquierdo, maar tot twee keer toe raakte hij niet voorbij Proto. 1-1 halfweg.

Ook na de pauze was het Anderlecht dat het vaakst de bal had, maar de bezoekers zorgden voor het meeste gevaar. Het doelpunt viel echter toch aan de paars-witte kant. Na een hoekschop raakte de bal niet weg en Deschacht trapte het leer tegen de touwen: 2-1. De voorsprong was voor Besnik Hasi het signaal om Defour naar de kant te halen.

Anderlecht had bloed geroken en ging op zoek naar de bevrijdende 3-1. Ryan ranselde een schot van Kljestan mooi uit de bovenhoek en ook Kawaya mist oog in oog met de Club-doelman. Het doelpunt bleef uit en vijf minuten voor tijd lieg Conté zich ringeloren door Rafaelov: strafschop. Simons zette zich achter de bal, maar net als vorige week miste hij.

Het zou slechts uitstel zijn. Eén minuut voor tijd herhaalde Vazquez zijn nummertje van voor de rust: hij krulde een vrije trap voorbij iedereen in doel: 2-2. Castillo hinderde Proto, maar voor scheidsrechter Verbist onvoldoende om het doelpunt af te keuren.

Door dit gelijkspel blijft Anderlecht tweede op één punt van leider Club Brugge. Volgende zaterdag trekken de Brusselaars naar Moeskroen, maar woensdag wacht eerst de bekerwedstrijd tegen tweedeklasser RC Mechelen.

Score: 2-2
Goal(s): 27’ Vazquez (0-1), 33' Praet (1-1), 55’ Deschacht (2-1), 89’ Vazquez (2-2)

Anderlecht:Proto, Vanden Borre, Mbemba, Deschacht, Acheampong, Najar (78’ Kawaya), Defour (56’ Kljestan), Tielemans, Praet, Conté, Mitrovic
Club Brugge:Ryan, De fauw, Mechele, Duarte, De Bock, Simons, Vormer (83’ Storm), Vazquez, Izquierdo (89’ Gedoz), Rafaelov, De Sutter (75’ Castillo)

Geel: 31' Defour, 45' Mbemba, 54' Vormer, 77' Gedoz, 85' Mitrovic, 87' Rafaelov

Scheidsrechter: Johan Verbist
Stadion: Constant Vanden Stock-stadion