Favoriete transfer #2: Mbark Boussoufa

DONDERDAG, 27 NOVEMBER 2014, 19:13 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

Onze top tien nadert zijn ontknoping. Vandaag jullie op één na favoriete transfer. Mbark Boussoufa. Voormalige paars-witte held en garantie op doelpunten en assists. Moeten we hem nog wel aan u voorstellen?


Naam: Mbark Boussoufa
Stemmen: 13 procent
Huidige club: Lokomotiv Moskou
Positie: Linksbuiten / rechtsbuiten / Centraal aanvallende middenvelder
Leeftijd: 30
Nationaliteit: Marokkaan
Marktwaarde *: 10.000.000 euro

Geschiedenis: Boussoufa belandde via de jeugd van Ajax en Chelsea in 2004 bij K.A.A. Gent. Daar groeide hij al snel uit tot de absolute publiekslieveling, wat hem in 2006 een transfer naar Anderlecht opleverde. Bij paars-wit speelde hij 194 wedstrijden, waarin hij goed was voor 53 doelpunten en 82 assists. In maart 2011 verkaste hij voor acht miljoen euro naar het Russische Anzhi. Anderlecht kwam zijn vertrek niet te boven en ging kopje onder in de play-offs. In 2013 trok de Nederlandse Marokkaan voor vijftien miljoen euro naar Lokomotiv Moskou.

Haalbaarheid: Deze zomer stond Anderlecht op een zucht van een grote stunt door Boussoufa op huurbasis terug te halen naar het Astridpark. De laatste weken is Boussoufa echter opnieuw uitgegroeid tot basisspeler. Het wordt allerminst eenvoudig om hem alsnog los te weken.

Prioritair? Door de nieuwe blessure van Matias Suarez, kan Anderlecht best een nieuwe linksbuiten gebruiken. De verrassende kennismaking met Andy Kawaya ten spijt. Zeker nu Frank Acheampong vaak linksachter en Dennis Praet vaak op tien speelt.

Conclusie: Anderlecht gaat deze winter een nieuwe poging wagen om de voormalige publiekslieveling terug te halen. Of dat lukt, is een andere vraag.

Morgen: De nummer één. Een tip? Kijk naar de huidige top tien en de grote afwezige daarin.

Huidige top tien
2 Mbark Boussoufa
3 Marcin Wasilewski
4 Roland Juhasz
5 Aboulaye Diaby
6 Ever Alvarez Balanta
7 Michy Batshuayi
8 Ayanda Patosi
9 Ondrej Mazuch
10 Junior Malanda



anderlecht-online forum