Defour: "Ik ging kapot van de zenuwen"

DONDERDAG, 27 NOVEMBER 2014, 07:43 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Hij stond dan wel in de basis, maar helemaal fit was Steven Defour nog niet. Hij voelde opnieuw iets in de kuit en werd tijdens de rust vervangen. "Ik kon nog wel even door, maar de coach besloot me toch te wisselen."


"Dat ik startte, was een half mirakel", begon Defour na de wedstrijd. "Ik heb deze maand amper getraind. Ik voelde tijdens de wedstrijd opnieuw wat pijn, maar het was geen echte pijnscheut zoals vorige keer. Ik had nog wel een kwartier kunnen spelen, maar Besnik Hasi wilde geen risico nemen."

Pas tien minuten voor affluiten dook Defour weer op en nam hij plaats op de tribune. "Als ik niet speel, ga ik kapot van de zenuwen. Ik heb dan maar muziek geluisterd in de kleedkamer. Pas op het einde durfde ik komen kijken."

Net als iedereen is Defour erg tevreden over deze Europese campagne. "De jongens hebben iets sterks gepresteerd. Als zat er deze campagne wel meer in. Alleen in Dortmund moesten we onze meerdere erkennen."

Klaar voor Club Brugge?

Dat Hasi Defour wisselde, had ongetwijfeld te maken met de topper van komende zondag tegen Club Brugge. "Ik hoop dat ik dan kan spelen, maar ik weet het niet", zei Defour.

"Steven had last van stijfheid in de kuit", legde Hasi uit. "Morgen (vandaag, red.) moet blijken of hij klaar raakt voor de topper."




anderlecht-online forum