Tienduizend Turken rond het stadion?

WOENSDAG, 26 NOVEMBER 2014, 15:04 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

Taskin Kokten, de voorzitter van de enige Belgische fanclub van Galatasaray, blikt in een interview met La Capitale vooruit op de wedstrijd van vanavond. Volgens hem zullen ongeveer tienduizend Turken afzakken naar het stadion.


"Hoewel er slechts duizend tickets beschikbaar waren voor ons, verwacht ik vanavond rond de tienduizend Turkse supporters", zegt Kokten. "Die zullen tijdens de dag nog proberen om tickets te kopen in een Ander vak. We verzamelen vanavond rond 18 uur aan het Verdiplein."

Opmerking

De redactie van Anderlecht-online stelde gisterenavond in Denderleeuw al vast dat de sfeer behoorlijk vijandig was. Voor een jeugdwedstrijd nota bene. De aanwezigheid van Turkse fans en politie zal vandaag exponentieel groter zijn. Het provocatieve karakter en hun spelbedervende munitie eveneens.

"Istanbul has always been your grave" was gisteren maar één van de spandoeken. We hebben in Istanbul inderdaad twee punten verloren en laten begraven in de slotfase. Gelukkig spelen we vandaag in Brussel.

Laat ons Galatasaray vandaag zowel sportief als verbaal overklassen, maar laat de oorlog na de wedstrijd en buiten het stadion achterwege alsjeblieft.

Met boetes, stadionverboden en vernielde gebouwen schieten beide clubs weinig op.

Bedankt.



anderlecht-online forum