Turken tonen zich van hun allerkleinste kant

WOENSDAG, 26 NOVEMBER 2014, 00:06 - WauteRSCA

Het gedrag van de Turkse supporters dinsdagavond hoort niet thuis op of rond een voetbalveld. Hun wangedrag vermelden in het artikel over de paars-witte overwinning zou dan ook afbreuk doen aan de prestatie van onze jongelingen.

WauteRSCA in Denderleeuw

De wedstrijd in de Uefa Youth League tussen Anderlecht en Galatasaray was amper twee minuten aan de gang toen de bezoekende fans een trieste hoofdrol opeisten. Ze gooiden rookbommen, voetzoekers en vuurpijlen op het veld en dwongen de Oostenrijkse scheidsrechter om het spel meteen stil te leggen.

Tijdens de gedwongen pauze ontrolden de Turken een spandoek. "Istanbul has always been your grave." Niet meer of minder dan mentale oorlogsvoering met het oog op morgen.

Het spel lag uiteindelijk meer dan een kwartier stil. Het waren de spelers van Galatasaray zelf die hun supporters tot kalmte moesten aanmanen. Achter het doel van de Turkse doelman arriveerde intussen de ene politiecombi na de andere.

De rust keerde terug in het Van Roy-stadion in Denderleeuw. In de slotfase was het echter opnieuw zover. Eerst bleef het bij enkele bommetjes, die enkel veel lawaai maakten. Toen Leya Iseka de beslissende 2-0 tegen de netten trapte, bereikte het wangedrag van de Turkse fans een triest hoogtepunt.

Terwijl de Anderlechtspelers hun doelpunt vierden, belandde er een voetzoeker tussen hen in. De Oostenrijkse scheidsrechter vond het -terecht- een brug te ver en floot de wedstrijd meer dan een minuut te vroeg af.

Het heeft er alle schijn van dat dit nog maar een voorproefje was van wat Anderlecht morgen te wachten staat. Een extra grondige fouille lijkt ons geen overbodige luxe morgen.