Ouahbi analyseert de Youth League-ploeg

DINSDAG, 25 NOVEMBER 2014, 14:15 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De jongeren van Anderlecht staan vanavond voor een belangrijk duel in de Uefa Youth League. Hun namen kennen we intussen allemaal, maar wat voor spelers zijn het? Coach Mohamed Ouahbi legt uit.


Mile Svilar: “Mile is de jongste doelman van de Youth League met zijn vijftien jaar. Hij is zeer snel, heeft excellente reflexen en goede voeten. Op technisch vlak is hij misschien wel beter dan Courtois op zijn leeftijd. Ik zag nog nooit een doelman die zo compleet is.”

Gilles Denayer: “Gilles is een rechtsback met een heel grote motor. Hij geeft zich steeds voor honderd procent en is de voortrekken van dit team. Langs vaderskant is hij familie van Jason Denayer, door Manchester City uitgeleend aan Celtic.”

Nathan De Medina: “Nathan speelt bij Anderlecht sinds hij zeven jaar is. Als kleine jongen speelde hij in de spits, maar bij de U11 heb ik van hem een verdediger gemaakt. Zijn grootste kwaliteit is zijn duelkracht. Als hij man tegen man staat, zal ofwel de bal ofwel de spits hem voorbij raken. Nooit beide.”

Wout Faes: “Wout is een centrale verdediger en iedereen vergelijkt hem door zijn haardos met David Luiz. Maar verder zie ik niet veel gelijkenissen. Hij is een enorm harde werken, maar technisch is hij minder. Hij weet wel perfect wat hij kan en niet kan.”

Hervé Matthys: “Hervé is een verdediger met een goede pass in de voeten, zowel kort als lang. Hij heeft een goede linkervoet, een goede techniek en is intelligent. Hij mocht de voorbije zomer mee op stage met de A-kern.”

Alexis Scholl: “Als linksachter heeft Alexis een indrukwekkende versnelling in de benen. Hij is ook erg slim. Zijn infiltraties zorgen steeds voor gevaar. Wanneer hij vertrekt, kan niemand hem volgen. Alexis is ook iemand die altijd luistert en steeds zoekt naar de perfectie.”

Samuel Bastien: “Samuel is een verdedigende middenvelder die erg leergierig is. Het is een plezier om met hem te werken. Verdedigend is hij sterk en probeert steeds te anticiperen. Hij is een lust voor het oog om naar te kijken.”

Billal Jellal: “Billal is een centrale middenvelder die in 2012 overkwam van Beerschot. Hij is een echte linksvoet en kan zowel op de flank als centraal spelen. Als hij de bal heeft, blijft hij steeds erg rustig.”

Samy Bourard: “Samy is de mooie jongen van de groep. Als aanvallende middenvelder beschikt hij over een geweldige techniek en intelligentie. Hij zoekt steeds een mooie oplossing. Hij is een onmisbare schakel in onze ploeg.”

Frank Mikal: “Deze vleugelspeler kwam bij de U14 naar Anderlecht en de volgende jaren had ik hem steeds onder mijn hoede. Hij heeft een enorme versnelling, zowel qua snelheid als qua bewegingen. Hij kan een verdediging op elk moment pijn doen.”

Andy Kawaya: “Als vleugelspeler kan Andy op elk moment een verdediging openrijten. In de Youth League is hij momenteel de beste assistgever. Andy is dan ook een bepalende figuur voor ons.”

Aaron Leya Iseka: “Deze aanvaller is van dezelfde generatie als Youri Tielemans. Hij is een echte spits die gemakkelijk scoort. Hij is technisch onderlegt, kan met druk om en is helder voor doel. Aanvankelijk vond ik hem beter dan zijn broer Michy Batshuayi, maar ik ben van gedacht veranderd. Het zijn gewoon twee verschillende types.”

Jorn Van Camp: “In de vorige wedstrijd tegen Arsenal stond hij voor het eerst in de basis als vervanger van Leya Iseka. Hij is nog maar net 16 jaar en begint nu wedstrijden te spelen bij de U21. Hij luistert goed naar de raad die we geven en neem veel verdedigend werk op zich. Hij is ook erg doelgericht.”



anderlecht-online forum