Favoriete transfer #8: Ayanda Patosi

DONDERDAG, 20 NOVEMBER 2014, 18:50 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

Na Junior Malanda en Ondrej Mazuch onthullen we vandaag de nummer acht in de lijst van jullie favoriete wintertransfers. Patosi is een Zuid-Afrikaanse buitenspeler of nummer tien van Sporting Lokeren.


Naam: Ayanda Patosi
Stemmen: 4 procent
Huidige club: Sporting Lokeren
Positie: Linksbuiten / rechtsbuiten / centraal aanvallende middenvelder
Leeftijd: 22
Nationaliteit: Zuid-Afrikaan
Marktwaarde* : 1.200.000 euro

Geschiedenis:Lokeren haalde Patosi in 2011 weg uit zijn vaderland. Hij liet al snel fraaie dingen zien en het duurde niet lang vooraleer hij in verband werd gebracht met een overstap naar clubs als Ajax. Enkele zware blessures remden zijn carrière echter af. Dit seizoen was hij al een tijdje spoorloos en sukkelde hij met overgewicht, maar de laatste weken groeide hij opnieuw naar zijn beste vorm toe. In vijf competitiewedstrijden was hij goed voor drie doelpunten en evenveel assists. Ook in de Europa League prikte hij er al eentje tegen de netten.

Haalbaarheid:Ondanks de reputatie van Roger Lambrecht, is Patosi niet onbetaalbaar voor een club als Anderlecht. Het is echter maar de vraag of de speler op dit moment wilt verhuizen, nu hij zich net terug beter voelt. Hem kopen en meteen terug uitlenen aan Lokeren, lijkt de enige optie.

Prioritair?Anderlecht gaat mogelijk op zoek naar een vervanger voor de onfortuinlijke Matias Suarez en kan zo mogelijk uitkomen bij Patosi. De Zuid-Afrikaan kan echter niet diep in de spits spelen. Met zijn technische suprematie en belachelijk veel talent is hij echter wel een speler voor Anderlecht.

Conclusie:Patosi past bij Anderlecht, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat Anderlecht hem nu al gaat halen.

Morgen: De nummer zeven. Tip: hij speelde in de jeugd van Anderlecht.

Huidige top tien

8 Ayanda Patosi
9 Ondrej Mazuch
10 Junior Malanda

*volgens Transfermarkt.de



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.