Favoriete transfer #10: Junior Malanda

DINSDAG, 18 NOVEMBER 2014, 17:09 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

Vanaf vandaag brengen we de top tien van jullie favoriete wintertransfers. Junior Malanda haalde drie procent van de stemmen en belandt zo nipt in de top tien. Een kort portret van de Belgische jeugdinternational.



Naam: Junior Malanda
Positie: centrale middenvelder / Centrale verdediger
Huidige club: vfL Wolfsburg
Leeftijd: 20
Nationaliteit: Belg
Marktwaarde *: 7.000.000 euro
Stempercentage: 3 %

Geschiedenis: Speelde twee jaar in de jeugd van Anderlecht en trok nadien naar Lille. Daar kon hij niet doorbreken in het A-elftal, waarop hij besloot zijn carrière te herlanceren bij Zulte Waregem. Aan de Gaverbeek groeide hij in geen tijd uit tot één van de revelaties van de Belgische competitie. Het leverde hem na amper één seizoen al een transfer naar Wolfsburg op. In Duitsland komt hij echter niet al te vaak van de bank.

Haalbaarheid: Verklaarde in het verleden al niet al te veel zin te hebben in een terugkeer naar de Belgische competitie. Met zijn geschatte marktwaarde van zeven miljoen euro zou het sowieso erg lastig worden voor Anderlecht om hem binnen te halen.

Prioritair? Tenzij Steven Defour deze winter –tegen alle verwachtingen in vertrekt- lijkt de kans klein dat Anderlecht zwaar zal investeren in een nieuwe controlerende middenvelder. Malanda kan weliswaar ook centraal achterin spelen, maar is met zijn 1.81 meter niet meteen de gevraagde grote centrale verdediger.

Conclusie: De kans dat Anderlecht deze winter een poging doet om hem aan te trekken, is klein.

Morgen: de nummer negen. Tip: het is een voormalige speler van Anderlecht.

*volgens Transfermarkt.de



anderlecht-online forum