Nationale elftallen kleuren paars en wit

DONDERDAG, 13 NOVEMBER 2014, 15:43 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

De Belgische beloften verpulverden gisterenavond hun Spaanse leeftijdsgenoten met 1-4. Nathan Kabasele en Youri Tielemans waren goed voor de eerste twee doelpunten, maar daar hield het niet bij op.


Naast Kabasele en Tielemans stonden met Davy Roef, Michael Heylen en Leander Dendoncker nog drie Anderlecht-spelers tussen de lijnen. Bovendien hebben Thomas Foket, Jordan Lukaku, Junior Malanda en Charly Musonda Junior een verleden bij Anderlecht. Negen van de elf dus.

Ook bij de U19 is er met Alexis Scholl, Hervé Matthys, Samuel Bastien en Andy Kawaya momenteel een Anderlechts kwartet actief.

U herkent hierboven heel wat namen die al –een pak- minuten verzamelden in de Champions League en/of Youth League. Toevallig is dat allerminst. De Belgische bondscoach mag de Belgische competitie zoveel verachten als hij maar wilt. Hij kan echter onmogelijk ontkennen dat het een geweldige zaak is voor de Rode Duivels dat Anderlecht voor de jeugd koos.

De knappe negen op twaalf in de Uefa Youth League bewijst andermaal dat Anderlecht nooit over een betere jeugdwerking beschikte dan vandaag en de ingeslagen weg de juiste is. Toch zitten ook bij de huidige generatie Rode Duivels een pak Anderlecht-producten.

Dennis Praet vervoegde gisteren Steven Defour en Anthony Vanden Borre in de kern van de ‘echte’ Rode Duivels. Verder lanceerden Vincent Kompany en Romelu Lukaku hun carrière bij Anderlecht. Adnan Januzaj, Dries Mertens en Marouane Fellaini speelden meerdere jaren in de paars-witte jeugd en ook Jelle Van Damme spendeerde een groot deel van zijn carrière in het Astridpark.

De kans dat de keuze voor de jeugd Anderlecht niet snel een internationale beker zal opleveren is reëel. Maar als België binnen enkele jaren een E.K. of W.K. wint, zal die trofee een paars-wit randje hebben. Misschien is het idee dat Anderlecht en de Rode Duivels op een dag in eenzelfde stadion spelen toch nog niet zo gek?




anderlecht-online forum